www.drsoroush.com

 

عبدالکريم سروش

 
     
 
 
خرداد 87
 
 علما و مجامع حوزوی در مقابل فتواهای خلاف اجماع اعتراض کنند

 

 

 

آیت الله مکارم شیرازی



به گزارش مرکز خبر حوزه: معظم له با بیان این مطلب در ششمین اجلاسیه سراسری جامعه مدرسین و علمای بلاد در مدرسه عالی امام خمینی (ره) قم افزودند: استقلال حوزه سبب می شود بتوانیم در برهه های حساس در خدمت مردم و نظام باشیم.
ایشان تقویت نظام جمهوری اسلامی را از مهمترین رسالت های حوزه و روحانیون در زمان کنونی دانسته و گفتند: تقویت نظام از طریق وحدت مردم به حضور در صحنه های انتخابات وراهپیمائی ها و کمک به حل مشکلات مردم نباید لحظه ای فراموش شود.
استاد برجسته حوزه علمیه قم تلاش در جهت حفظ وحدت جناح ها را از دیگر وظایف روحانیون عنوان کرده و افزودند: روحانی باید مثل برادر بزرگتر در کنار مردم و جناح ها باشد تا بتواند از وحدت سخن بگوید و اگر خود وابسته به جناح خاصی باشد دیگر نمی تواند فراجناحی عمل کند.
مفسر برجسته قرآن کریم، اتحاد علمای سراسر کشور را مورد تاکید قرار داده و اظهار داشتند: در طول دوران پس از انقلاب هر جا از اتحاد فاصله گرفتیم به مشکل برخورد کردیم و هر جا به سوی وحدت پیش رفتیم به موفقیت وسعادت رسیدیم، سلیقه ها مختلف است، اما در هدف باید مشترک باشیم.
آیت الله العظمی مکارم شیرازی یادآور شدند: اگر در میان علمای دین فاصله بوده و دوستی و صمیمیت حکم‌فرما نباشد، قطعاً شکست برای ما وپیروزی برای دشمن خواهد بود.
رییس عالی مدرسه علمیه امیرالمومنین، نظام مند شدن برنامه های روحانیت را بسیار مهم وضروری ارزیابی کرده و تصریح کردند: باید ضابطه ای مشخص برای پوشیدن لباس مقدس روحانیت و همچنین سایر مسائل مربوط به حوزه مانند مرجعیت ایجاد شود البته من نمی‌گویم که دولت ضابطه بگذارد، بلکه باید این ضابطه‌ها جوشیده از درون روحانیت باشد.
ایشان در این زمینه افزودند: لباس روحانیت لباس پیغمبر و مسئولیت آفرین است و باید برای استفاده از آن ضابطه مشخص قرار داد و بر اساس آن از افراد متخلف بازخواست کرد، اگر نتوانیم ضابطه‌ای برای این مسئله تعیین کنیم معلوم نیست آینده روحانیت به کجا خواهد رفت!
استاد برجسته حوزه علمیه قم خاطرنشان کردند: برای مسئله مرجعیت هم باید از درون حوزه ضابطه‌ای تعیین شود متأسفانه اخیرا کسی که حتی دروس مقدماتی حوزه را نفهمیده است رساله منتشر کرده که باید به طور رسمی با این قبیل مسائل برخورد کرد.
عضو برجسته جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کردند: حتی منبری‌ها و مداحان هم باید ضابطه‌مند شوند، مداحان، ذاکر امام حسین (ع) هستند و ما هم خادم آنان هستیم، اما در سال‌های اخیر مشکلات زیادی از عدم ضابطه‌مندی این قشر پیدا کرده‌ایم.
آیت‌الله‌العظمی مکارم شیرازی، خطاب به مدیران حوزه‌های علمیه شهرستان‌ها ضرورت پاسخ‌ به شبهات را یادآور شده و گفتند: شما باید طلاب خود را مجهز به ابزارهای پاسخ به شبهات کنید، اکنون چهارهزار سایت اینترنتی به شبه‌افکنی می‌پردازند و در این شرایط پرداختن به فقه و اصول، حوزه را از پاسخ به شبهات بی‌نیاز نمی‌کند بلکه پاسخ به شبهه خود یک اصل است و باید در مدارس تدریس شود.
ایشان خواستار افزایش کمی و کیفی حوزه‌های علمیه شهرستان‌ها شده و گفتند: باید با افزایش جاذبه‌های حوزه نسل جوان مستعد را به این سمت سوق دهیم.
استاد برجسته حوزه علمیه قم، به نقش مهم مساجد در هدایت نسل جوان جامعه اشاره کرده و اظهارداشتند: مسجد همیشه باید دارای جاذبه باشد دعا، عزاداری، اجتماعات مردمی، اردوهای تفریحی- زیارتی، کتابخانه و استفاده از کامپیوتر از جاذبه‌های مسجد است که باید به گونه‌ای عمل کنیم که جوانان ونوجوانان خود را با مسجد دوست وآشنا بدانند.


آیت‌الله‌العظمی مکارم شیرازی با اشاره به اهانت‌های صورت گرفته به ساحت قرآن کریم اظهار داشتند: یکی از نویسندگانی که سابقه طلبگی هم دارد با صراحت در برابر قرآن ایستاده و یک مطلب قدیمی را منتشر کرده که قرآن زاییده فکر پیغمبر بوده، وحی نیست در حالی که خود قرآن درآیه 203 اعراف می‌فرماید: پیامبر پیرو وحی بوده و از آن تبعیت می‌کند.
ایشان از عدم اعتراض رسمی مجامع حوزوی نسبت به این موضوع انتقاد کرده و گفتند: متأسفانه در این زمینه کم اعتراض شد درحالی که باید در برابر آن فریاد زد، همچنین اگر فتوایی بر خلاف اجماع علما صادر شد باید نسبت به آن اعتراض عمومی شود نه این که فقط یکی دو نفر به صحنه بیایند.
آیت‌الله‌العظمی مکارم شیرازی در پایان تأکیدکردند: اگر در برابر این گونه مسائل سکوت کنیم هزینه‌های زیادی در برابر آن خواهیم پرداخت و از جامعه مدرسین هم می‌خواهم بیشتر نقش‌آفرین باشد.
 

 





 

 

منبع

 

 

بازگشت به درباره دکتر سروش